Morreesstraat 9
2461 AL Ter Aar 
aangesloten bij het vvtn

Wendy's Trimsalon

Honden en katten trimsalon

honden trimmen bij Wendy's Trimsalon in Ter Aar

zo even lekker in bad

Welke trimbeurt we geven is afhankelijk van het soort vacht van uw hond en natuurlijk uw wensen, maar onder trimmen verstaan wij:

Scheren:

Hierbij wordt vaak gedacht aan een hele kale hond maar we werken met verschillende opzetkammen waardoor de vacht tot wel 3 cm lang kan blijven.

Zo  houden de honden in de zomer ook nog bescherming tegen de zon en in de winter tegen de kou.

.

.

Knippen/ effileren:

.

Honden met een krulvacht zoals de poedel worden geknipt met de rechte schaar. Dan wordt de hond eerst helemaal gewassen en geföhnd en daarna met de hand geknipt. Als we effileren dan gebruiken we een schaar met aan 1 kant gekartelde tanden waardoor het een natuurlijker effect krijgt.

.

Plukken/ Strippen:

.

Plukken of strippen doen we bij honden met een ruwharige vacht, zoals Cairn terriërs of ruwharige Jackrussels .

Hierbij wordt de dode vacht van de hond er voorzichtig uitgeplukt zodat er ruimte in het haarzakje komt om nieuwe haren te ontwikkelen.

Wilt u uw hond laten plukken maar wil je niet in 1 keer zijn hele jasje uitdoen dan kunnen we hem in een stripvacht zetten. Dan halen we niet in 1 keer alles er uit maar dan creëren we een soort extra laag en dan halen we alleen het langste eruit waardoor ongeveer de helft van de ruwharige vacht blijft zitten.

Ook bij spaniels en setters en honden met een dergelijke vacht wordt er geplukt. Alleen hierbij wordt het overgroeiende onderwol, die uit de boven vacht steekt geplukt zodat ze weer een mooie aansluitende vacht krijgt en waardoor de vachtkleur weer optimaal naar boven komt.

.

Ontwollen / bad-blaas behandeling:

.

Berner Sennenhonden, Newfoundlanders, Beagels en andere honden met een stokhaarvacht worden ontwolt.

Op het moment van verharing wordt het steeds moeikijker de vacht bij te houden en kunnen sommige honden veel last van jeuk krijgen. Ook de vele losse haren in huis kunnen voor ergernissen zorgen. U kunt er dan voor kiezen om uw hond bij ons te laten ontwollen. Door middel van een was- week- en blaas methode worden alle dode en losse haren verwijderd. Door deze methode wordt de vacht ook niet beschadigd en het is vriendelijker voor de huid als borstelen.

Zwemmen vind ik leuk, maar dit
Tips:
Laat uw hond goed uit voordat u naar de trimsalon komt, een behandeling duurt al snel enkele uren, en dan is het fijn als ze geen volle blaas hebben.
Als er een ongelukje gebeurt in de buurt van de trimsalon geef dit dan even door dan kunnen we het zo snel mogelijk opruimen
Indien uw hond een medische afwijking heeft, geef dit dan bij het maken van een afspraak gelijk door.